VRT-personeel stapt naar Vlaams Parlement

© BELGA

Een delegatie van het VRT-personeel trekt maandag vanaf 12 uur in een optocht naar het Vlaams Parlement. Daar leest minister-president Geert Bourgeois om 14 uur de Septemberverklaring voor. Aan het Vlaams Parlement sluit de optocht aan bij de bredere actie van ‘Hart boven Hard’ naar aanleiding van die Septemberverklaring.

“De vraag komt van het personeel zelf, om uit protest in groep naar het Vlaams Parlement op te stappen”, zegt Luk Vandenhoeck, vakbondssecretaris ACOD VRT. De actie richt zich tegen de besparingen in het algemeen van de Vlaamse regering en de plannen met de openbare omroep in het bijzonder.

De VRT-directie en de vakbonden bespreken momenteel de ‘Transformatienota’ die de raad van bestuur begin september goedkeurde. Om tegen 2020 jaarlijks ruim 25 miljoen euro te besparen, wil de VRT onder meer het aanbod bijsturen, niet-kerntaken (zoals security en catering) uitbesteden en met een kam door de kernopdrachten gaan. Gespreid over vijf jaar moeten 286 voltijdse medewerkers afvloeien. De programmatie op de VRT-netten blijft tijdens de actie gewoon doorlopen, zo is met de directie afgesproken.(Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content