VRT ondersteunt senioren-tv met ‘Slisse en Cesar’

© BELGA

De openbare omroep leent nostalgische programma’s uit aan de pas opgerichte seniorenzender Eclips TV.

De VRT heeft woensdag een contract afgesloten met Eclips TV, een nieuwe zender die zich sinds 15 juli onder meer richt op 55-plussers, om een deel van de nostalgische VRT-reeksen op he nieuwe kanaal uit te zenden. Dat meldt de persdienst van de openbare omroep donderdag.

Met deze overeenkomst draagt de VRT als openbare omroep naar eigen zeggen bij aan de groei van nieuwe en kleinere zenders. De overeenkomst van VRT met de zender werd getekend voor 3 jaar. Eclips TV is een initiatief van Zorggroep Eclips en brengt een nieuw kanaal dat zich specifiek richt op 55-plussers en mantelzorgers.

Naast eigen geproduceerde content biedt de zender ook VRT-reeksen aan die binnen hun doelgroep vallen. Onder meer de fictiereeksen Hof van Assisen en Slisse & Cesar zijn er binnenkort te zien. In een later stadium komen daar nog extra programma’s bij.

De openbare omroep is tevreden dat deze nostalgische producties opnieuw hun weg naar een geïnteresseerd publiek vinden en dat de omroep op deze manier de nieuwe zender kan ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content