VRT-nieuwsdienst zal metamorfose ondergaan in 2017

© VRT

Heel wat aankondigingen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de openbare omroep. Zo zal het een en ander veranderen aan de nieuwsdienst van de VRT en komt er een nieuwe videospeler.

Om beter in te spelen op de mediabehoefte van de Vlaming in de digitale wereld pakt VRT eind van deze maand uit met de videospeler VRT NU. “Niet om het lineaire kijken af te schaffen”, zei Paul Lembrechts, ceo van de VRT, op de nieuwjaarsreceptie van de openbare omroep, “maar wel om ons televisie-aanbod op een gemakkelijke manier bij onze gebruikers te krijgen: wanneer zij het willen, waar zij het willen en wat ze willen.” Daarnaast zal ook de nieuwsdienst van de VRT over enkele maanden “een metamorfose ondergaan”. En het nieuwe logo ten slotte wordt VRT NWS, waarbij NWS voor de Nederlandstaligen leest als “nieuws” en voor de internationale gemeenschap als “news”.

“De interne herstructurering News Next komt na een grondige voorbereiding in de realiteit”, legde Lembrechts uit. “VRT NWS wil meer dan ooit hét nieuwsmerk van Vlaanderen worden, dat naast zijn vertrouwde publiek spontaan aansluiting vindt bij jongere kijkers en ‘digital natives’. Een breed nieuwsmerk waar iedereen iets van zijn gading vindt. Waar alle bronnen samenvloeien in een digitale nieuwsstroom om dan te vertakken naar de verschillende media en formats.”

De website deredactie.be ondergaat ook een grondige verandering. “Het wordt begin maart vrtnieuws.be, een splinternieuwe website op twee snelheden: kort op de bal en correct, en vervolgens in de diepte.” Vrtnieuws wordt het nieuwe koepelmerk dat ook duidelijk en overal zal te zien zijn op de wagens en de microfoonkappen van de openbare omroep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content