Vlaamse tv-reeks Het goddelijke monster krijgt Amerikaanse remake

De tiendelige dramareeks “Het goddelijke monster”, gebaseerd op de trilogie van Tom Lanoye, krijgt een Amerikaanse remake. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

“Het goddelijke monster” was bij ons eind 2011 te zien op één. De reeks won in 2013 onder andere een Gouden Panda voor Beste Regie en een nominatie voor Beste Televisiereeks op het Sichuan Televisiefestival in China.

Verhuis naar Miami

In de remake maakt de Vlaamse familie De Schrijver plaats voor de welstellende Vega-clan die in Miami een vastgoedimperium heeft uitgebouwd. De familiegeschiedenis van de Vega’s is getekend door hebzucht, corruptie en exuberant gedrag en vertoont daarnaast een verontrustend aantal mysterieuze sterfgevallen. Eyeworks Film & TV Drama, dat de Vlaamse reeks voor één produceerde, bevestigt het nieuws.

Voor de Amerikaanse remake slaan producent-scenarist Silvio Horta (“Ugly Betty”) en regisseur en “Prison Break”-producent Brett Ratner de handen ineen. De Amerikaanse remake is een productie van Warner Bros TV voor de zender Fox, in coproductie met Horta’s productiehuis Silent H Productions en Ratners RatPac Television. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content