Vlaamse fictiereeks ‘Beau Séjour’ wint publieksprijs op televisiefestival in Parijs

Inge Paulussen speelt de moeder van het vermoorde meisje in 'Beau Séjour'. © Beau Séjour / deMensen

De Vlaamse fictiereeks ‘Beau Séjour’ van productiehuis deMENSEN heeft zondagavond de publieksprijs gewonnen op de zevende editie van het internationale televisiefestival Séries Mania in Parijs. De serie zal bij ons in 2017 op één te zien zijn.

‘Beau Séjour’ wordt omschreven als een rauwe, hedendaagse whodunit die flirt met de grenzen van de werkelijkheid en zich afspeelt in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen. In de reeks gaat een vermoord meisje op zoek gaat naar haar eigen moordenaar. Gaandeweg ontdekt ze dat een paar mensen haar nog kunnen zien.

De fictiereeks is in 2017 op Eén te zien en werd in Parijs voorgesteld door regisseurs Nathalie Basteyns en Kaat Beels, scenaristen Bert Van Dael en Sanne Nuyens en hoofdactrice Lynn Van Royen, bekend van ‘Marsman’ en ‘Spitsbroers’. Andere vertolkers zijn Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Charlotte Timmers, Joke Emmers, Katrin Lohmann, Mieke De Groote, Reinhilde Decleir, Roel Vanderstukken en Maarten Nulens.

‘Beau Séjour’ zal volgend jaar ook in Frankrijk en Duitsland te zien zijn op de zender Arte, als allereerste Vlaamse serie ooit. Het publiek van Séries Mania had de keuze uit meer dan vijftig reeksen van over de hele wereld. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content