Vier redenen om Facts een bezoekje te brengen

© /

Zaterdag opent Facts, het mekka voor de comic, -fantasie-en filmfans, opnieuw de deuren. Dit zijn vier redenen waarom je deze editie van de fantasiebeurs in Flanders Expo Gent niet mag missen.

1. Een internationaal gebeuren

Elk jaar – sinds 2016 zelfs twee keer per jaar – kunnen de scifiliefhebbers hun innerlijke ‘nerd’ de vrije hand geven. Of je nu een zwak hebt voor Daenerys en haar drie draken of liever de confrontatie aangaat met het criminele clownduo Harley Quin en The Joker, Facts heeft voor ieder wat wils. Een bezoekje aan de facebookpagina van het evenement laat er geen twijfel over bestaan: ook dit jaar hebben de de cosplayers kosten noch moeite hebben gespaard om in de huid van hun favoriete sciencefictionpersonage te kruipen. Een prachtige traditie die de organisatie in stand houdt door de cosplayers een korting te geven op hun toegangsticket.

Het is dan ook niet zo verbazingwekkend dat de fantasiebeurs niet alleen tot de verbeelding spreekt van de lokale strip-of gameliefhebber. Het evenement is ondertussen uitgegroeid tot een internationale evenement voor jong en oud.

2. Ontmoet de liefde van je leven

Op de laatste editie van Facts konden de bezoekers deelnemen aan speeddatessessies. En als we de organisatie mogen geloven ging niet iedereen met lege handen naar huis. Ook dit jaar geeft Facts gelijkgezinden de kans hun droomman-of vrouw te ontmoeten. Nu rest enkel nog de vraag of er ook iets moois kan bloeien tussen DC-en Marvelfans. Of wat dacht je van een romance tussen een Xboxfan en een Playstationfanaat?

3. Ontmoet je helden

Elk jaar zakken enkele van de grootste televisie-en filmsterren af naar de Oost-Vlaamse stad om hun fans te ontmoeten. En dat is dit jaar niet anders. Onder meer de fans van Game of Thrones en Knight Rider zullen komend weekend ongetwijfeld aan hun trekken komen. Zo doen de sterkste man van Europa, beter gekend als The Mountain en David Hasselhoff aka Knight Rider Facts aan. U kunt onder meer samen met de sterren op de foto gaan of een handtekening vragen.

4. Comics, gadgets en accessoires

Facts is voor veel bezoekers ook het perfecte evenement om hun stripcollectie of verzameling figurines uit te breiden. Jaarlijks trekt Facts tientallen speciaalzaken aan die de meest gegeerde goodies aan de man te brengen. Denk daarbij aan unieke comics, levensgrootte standbeelden van welgekende sciencefictionpersonages en old skoolgames.

FACTS vindt tweejaarlijks plaats in de Flanders Expo in Gent. De 27e FACTS-conventie vindt plaats op 22 en 23 oktober 2016

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content