Vertraging voor Game of Thrones 7… omdat de winter niet komt?

© GOT

Volgens The Hollywood Reporter zeggen producers David Benioff en D.B. Weiss dat het zevende seizoen van de populaire fantasyreeks langer op zich zou laten wachten dan verwacht. (Opgelet, spoiler alert)

Geen reden tot onrust voor de fans, showrunners David Benioff en D.B. Weiss onthullen dat het shooten van het volgende seizoen gewoon later zal starten. Reden daarvoor is vrij banaal, maar toch bij wijze van waarschuwing: spoiler ahead!

De finale van seizoen 6 liet er namelijk geen twijfel over bestaan: Winter is here! Maar laat het nu toevallig zo zijn dat Koning Winter nog even op zich gaat laten wachten, waardoor de opnames niet kunnen doorgaan. Alas, winter is not quite here yet.

“Aangezien de laatste episode van seizoen 6 de winter aankondigt moeten we zelfs de locaties in een warmer klimaat een grimmigere look gaan geven”, zegt het duo.

Wél zonnig ziet de toekomst eruit voor hoofdrolspelers Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke en Nikolaj Coster-Waldau. Zij zien hun salaris stijgen naar een slordige 500.000 dollar per aflevering.

Verder is het ook onduidelijk hoeveel afleveringen het zevende en achtste seizoen gaan tellen. Vermits Game of Thrones al 60 episodes telt zouden de laatste twee seizoenen wel eens korter kunnen zijn gezien de voorafgeplande 75 uur die de makers voor ogen hadden.

De terugkeer van Tyrion en Co. wordt voorlopig verwacht “ergens” in 2017. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content