‘Van Gils & Gasten’ stopt in mei

Lieven Van Gils. © .

Het Eén-praatprogramma ‘Van Gils & Gasten’ is aan zijn laatste seizoen bezig en stopt er na vier seizoenen definitief mee op 9 mei.

Presentator Lieven Van Gils zal dit zelf aankondigen in de uitzending van donderdagavond, zo heeft de VRT meegedeeld.

‘Niet dat ik er genoeg van heb, want een programma als Van Gils & Gasten mogen presenteren is en blijft een geschenk’, zegt Lieven Van Gils in de mededeling. ‘Ik rijd nog elke dag met plezier naar mijn werk. Maar de kijker heeft na vier seizoenen wel recht op iets anders.’

Van Gils & Gasten loopt sinds september 2015 op tv-zender Eén. De presentator vindt dat het ook voor hemzelf tijd is om nog eens iets anders te doen. ‘Tien jaar Studio Brussel, tien jaar sportjournalist, tien jaar talkshows: ik kijk nu al uit naar het vervolg. Wel eerst nog even een goede eindsprint rijden. Daar ga ik van genieten’, zo vat hij samen.

Netmanager Olivier Goris dankt de ploeg om er vier jaar lang ‘elke avond te staan en de avond van Eén mooi af te ronden’. Van Gils is volgens hem ‘de laatste jaren een van dé kopmannen van Eén die er elke avond in slaagt de juiste toon aan tafel te vinden’.

Van Gils & Gasten heeft stabiele kijkcijfers: een aflevering haalt gemiddeld 380.000 kijkers. Dit laatste seizoen is het programma sterk gestart, met gemiddeld 490.000 kijkers per aflevering de afgelopen twee weken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content