‘Van den hond’: Vincent Byloo reikt de Knack Focus Wisselbekers uit

© Knack Focus
Vincent Byloo
Vincent Byloo Radiopresentator en voormalig medewerker Knack Focus

We hebben allemáál ons stinkende best gedaan om van 2017 een memorabel jaar te maken. Maar sommigen toch net iets méér. Zij worden beloond met een Knack Focus Wisselbeker®, uitgereikt door master of ceremony Vincent Byloo.

WISSELBEKER

Niezende Panda …

… voor het grappigste onlinefilmpje.

Hoe briljant was die teaser voor de nieuwe reeks van Het geslacht De Pauw niet? ‘Dit is geen grap.’ Haha! Je had ons bijna liggen, De Pauw!

'Van den hond': Vincent Byloo reikt de Knack Focus Wisselbekers uit


WISSELBEKER

Anne Frank …

… voor de minst beantwoorde correspondentie.

Brieven dat Joël De Ceulaer dit jaar geschreven heeft in De Morgen. Maar brieven! En geen enkele teruggekregen. Alleen al de laatste maand schreef hij er vier aan Bart De Wever en twee aan Wouter Van Besien. Geen enkele keer antwoord gekregen. Misschien moet iemand hem het concept ‘e-mail’ eens uitleggen.


WISSELBEKER

De Morgen …

… voor de gazet die publieke verontwaardiging omzet in maximale bladvulling, desnoods door de verontwaardiging zelf te verzinnen.

De Morgen.


WISSELBEKER

FC De Kampioenen …

… voor de meest onverklaarbare verlenging van een tv-programma.

'Van den hond': Vincent Byloo reikt de Knack Focus Wisselbekers uit
© © VRT Polle Van Rooy

Hebt ú ooit Bargoens gezien, het human-interestprogramma van Eric Goens? Niemand blijkbaar, want de achtdelige reeks werd al na twee afleveringen in allerijl uit primetime geëvacueerd, naar de donkere daluren der laatavondtelevisie. Alwaar zelfs de ‘acht intrigerende figuren’ die erin gevolgd werden er niet meer naar omkeken. Twee keer raden van welk televisieprogramma Eén alvast een nieuw seizoen heeft besteld.


WISSELBEKER

Nero’ke …

… voor het meest gemediatiseerde afscheid van een BV-hond.

In april maakte een vergiftigde worst vroegtijdig een einde aan het leven van Odette, de hond van Sporza-journalist en allround mediapersoonlijkheid Ruben Van Gucht. Ruben verloor met Odette niet alleen zijn trouwe viervoeter, maar dankzij een commerciële deal met hondenbrokkenfabrikant Edgar & Cooper ook een niet onbelangrijke bron van inkomsten. Logisch dat het heengaan van Odette uitgroeide tot een onderwerp van nationaal belang. Met een zes minuten durende reportage inHet journaal, inclusief interview met de dierenarts die het arme beest had doen inslapen. En wekenlange aandacht in zowat alle dag-, week- en vrouwenbladen. In Antwerpen noemen ze dat:van den hond.

'Van den hond': Vincent Byloo reikt de Knack Focus Wisselbekers uit

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content