Tv-zender Fox vanaf oktober te zien in Vlaamse huiskamers

Het nieuwste seizoen van 'The Walking Dead' zal binnenkort te zien zijn via Telenet op kanaal 13. © .

Vanaf 1 oktober is Vlaanderen een tv-zender rijker. Fox, te bekijken via de digitale televisie van Telenet, wil uitgroeien tot een sterk entertainmentkanaal.

Naast een kanaal in het basisaanbod op kanaal 13, komt er ook een samenwerking tussen Fox International Channels (FIC) -het moederbedrijf van Fox- en Telenet rond het betalend entertainmentpakket Play More. Dat heeft FIC dinsdag bekendgemaakt en wordt bevestigd door Telenet.

FIC heeft voor een samenwerking met Telenet gekozen omdat het Mechelse bedrijf “heel wat mogelijkheden biedt met Play More”, zegt Willemijn Van Dommelen van Fox dinsdag. “Via Play More kunnen we op een eigentijds manier Fox-producten aanbieden.”

Nadruk op entertainment

Momenteel wil FIC met Fox op Telenet uitgroeien tot een sterk entertainmentkanaal. Toch werd de naam van het Amerikaanse Fox regelmatig in verband gebracht met de televisierechten voor het Belgisch voetbal. Eind 2013 was er zelfs even sprake van een eigen Belgisch sportkanaal nadat Fox de uitzendrechten voor het Duitse voetbal wegplukte bij Telenet. Die zou Fox vanaf midden 2015 mogen aanbieden in België.

Fox stapsgewijs laten groeien

Van Dommelen benadrukt dat de zender niet de bedoeling heeft om nu al een sportkanaal uit te rollen in Vlaanderen. “Onze nadruk ligt op de entertainment. We willen de zender stapsgewijs laten groeien”, zegt hij.

Voor Telenet past de nieuwe zender in hun “strategie voor Play More”. “Door de toevoeging van Fox kunnen we nog meer kwalitatieve series aanbieden”, zegt Isabelle Geeraerts van Telenet. Fox zendt onder andere The Walking Dead uit.

Via het extra entertainmentpakket zullen kijkers de volledige reeks kunnen bekijken, geeft Geeraerts mee. Op 17 september stelt Fox het zenderschema alsook de Vlaamse schermgezichten voor.

FIC is het multimediabedrijf van 21st Century FOX en is reeds actief in 126 landen, goed voor meer dan 300 entertainment-, nieuws-, sport- en filmkanalen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content