Tv-zender Acht wordt ‘CAZ’

© /

Tv-zender Acht, pas overgenomen door Medialaan, zal door het leven gaan als CAZ, de nieuwe mannenzender die vanaf 1 oktober van start.

“De nieuwe naam sluit naar ons gevoel goed aan bij het nieuwe doelpubliek”, zegt Erwin Deckers, COO van Medialaan.

Met CAZ wil Medialaan met haar tv-zenders alle doelgroepen bereiken. Omdat Acht maar een kleine zender was met een heel klein doelpubliek, was een nieuw imago noodzakelijk. “Acht heeft een marktaandeel van 0,8 procent. Daar kijkt dus bijna geen hond naar”, zegt Deckers.

“Tijdens een lange werkoefening waren we op zoek naar een mannelijke naam die goed aansluit bij het doelpubliek. En we wilden geen cijfer, dat is saai en laten we over aan de anderen”, zegt Deckers met een kwinkslag. “Uiteindelijk is voor CAZ geopteerd.”

CAZ zal gebouwd zijn rond een dagelijkse film op 20.35 uur. “Het gaat daarbij om het hele spectrum: van klassiekers als ‘Shawshank Redemption’ als actiekleppers als ‘Rambo'”, zegt programmadirecteur Ricus Jansegers. Daarnaast zal onder meer de docuserie “Special Forces”, een reeks over de elitetroepen van ons leger, een plaatsje krijgen op CAZ.

Van Acht komt ook het comedyprogramma en vaste waarde “Live at the Apollo” over. Ook een heleboel series zullen er te zien zijn, waaronder “Las Vegas”, “Black Sails”, “Dexter” en herhalingen van “Game of Thrones”.

“Geen mannenzender zonder sport”, luidt het. Daarom lopen er ook onderhandelingen met Proximus om de tien toppers van de Proximus League (1B) op zondag te kunnen uitzenden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content