Tv-tip: het tweede seizoen van ‘2dezit’, de Vlaamse ‘Euphoria’

© National

Voor een ongecensureerde kijk op het studentenleven zit u opnieuw gebeiteld bij de jongerenreeks 2dezit, zeg maar de Vlaamse evenknie van Euphoria. In het tweede seizoen gaan Amy, Lucas, Noor, Lotte en Cem op zoek naar een nieuw kot en, belangrijker nog, naar een eigen identiteit. Nidal Van Rijn (20) vertolkt opnieuw de ietwat sociaal onhandige Cem. U kunt hem kennen uit de film Bittersweet Sixteen (2021) van Jan Verheyen en Lien Willaert. Of van Ketnet, waar hij sinds vorig jaar wrapper is.

Terwijl zijn kotgenoten zich verliezen in de roes van feestjes en losbandige seks, kruipt Cem rustig achter zijn bureau om zijn paper bij te schaven.

Nidal Van Rijn: In seizoen één fungeerde hij inderdaad als een soort klankbord voor kijkers die denken: ‘Zo wild was mijn studententijd toch niet.’ Cem is naïef en enigszins kwetsbaar. Maar in seizoen twee neemt zijn verhaal een andere wending. Hij komt terecht in een nieuwe vriendengroep, die hem inwijdt in de wereld van sigma males.

Sigma males?

Van Rijn: Mannen met een sterke mening over de positie van vrouwen in de samenleving. Uitgaan is voor hen geen prioriteit. Ze hechten meer waarde aan zelfverzorging, fitness en gezonde voeding. Je kunt hen vergelijken met alfamannen, met dat verschil dat ze die status niet van de daken hoeven te schreeuwen. Het is een logische stap voor Cem. In het eerste seizoen is hij op zoek naar zijn plek in de groep, wat soms tot frustratie leidt. In het tweede seizoen gaat hij dieper graven naar zijn identiteit. Of hij die vindt in de wereld van misogyne mannen die neerkijken op vrouwen, ga ik uiteraard niet verklappen. Daarvoor moet je zelf maar kijken.

En met mij hopelijk heel wat twintigers. Vorig jaar klom 2dezit naar de derde plaats in de lijst van best bekeken series op Streamz. Hoe verklaar jij die populariteit?

Van Rijn: De reeks kaart taboes en controversiële thema’s aan. Dat zorgt voor veel conflict tussen de personages, en dat vinden de mensen spannend. De reeks is ook flitsend in beeld gebracht. Ideaal voor wie een korte aandachtsspanne heeft en urenlang door TikTok of Instagram scrolt.

Er wordt ook nog altijd stevig van bil gegaan.

Van Rijn: Inderdaad, een handelsmerk van 2dezit. Al doet Cem daar niet zo aan mee.

Vanaf donderdag 26.10, Streamz

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content