Tv-tip: de retrofuturistische dramedyreeks ‘Hello Tomorrow’ kan een van de mooiste series van het jaar worden

© National

Aan het glimmende oppervlak stelt deze Apple TV+-dramady zich meteen kandidaat om een van de mooiste tv-reeksen van het jaar te worden: it’s the fifties, but not as we know them. Auto’s zweven boven de grond, robots zetten het vuilnis buiten, dassen stroppen zichzelf en echtgenoten vliegen vrolijk met hun jetpack naar het werk. En dat alles op de tonen van Fly Me to the Moon, niet toevallig de droom die hier letterlijk verkocht wordt.

De immer glimlachende verkoper Jack Billings (Billy Crudup) werkt voor Brightside Lunar Residences, een bedrijf dat doodgewone maar ongelukkige mensen via timesharing een optrekje op de maan tracht te verpatsen. Ondernemer Stanley Jenkins heeft de satelliet van de aarde van een kolonie voor de elite in een vakantieresort getransformeerd waar uitgebluste aardbewoners de dagelijkse ratrace kunnen ontvluchten. Jack gelooft blindelings in die droom, net als zijn collega’s, onder wie de gokverslaafde Eddie (Simpsons-stemacteur Hank Azaria) en de gedesillusioneerde Myrtle (Alison Pill). Maar hoe gegrond is zijn optimisme? Er blijkt in elk geval veel geld met het handeltje in maanreizen gemoeid. Jack is trouwens niet bepaald een ideale familieman en dan is er nog zijn manipulatieve, bedlegerige moeder Barbara (Jackie Weaver). En Brightsides jongste medewerker Joey (Nicholas Podany) betrouwt zijn overste Jack niet helemaal.

© National

Showrunners Amit Bhalla en Lucas Jansen kunnen nog niet veel adelbrieven voorleggen, maar de regisseur is Jonathan Entwistle, die eerder ook al The End of the F***ing World op de rails zette.

Vanaf vrijdag 17.02, Apple TV+

© National
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content