Tv-tip: met liters bloed en inktzwarte humor vertelt ‘The Baby’ heel wat over het moederschap

Natasha is 38, single en behept met kwaliteiten die de televisie doorgaans met vrijgezelle mannen associeert: ze rookt als een schoorsteen, houdt van een glas en denkt alleen aan zichzelf. Nadat ze het in de eerste aflevering van The Baby aan de stok heeft gekregen met haar zus, omdat die haar boreling heeft meegebracht naar hun pokeravond, leert karma haar een lesje dat ze niet gauw zal vergeten.

Het zou ons niet verwonderen dat HBO deze horrorkomedie van (relatieve) nieuwkomers Lucy Gaymer en Siân Robins-Grace louter op basis van de uitzinnige pitch heeft besteld: vrouw krijgt moorddadige baby cadeau. Want nadat het lot een uk in Natasha’s armen heeft doen vallen – letterlijk, zomaar uit de lucht – beginnen om haar heen mensen en dieren bij bosjes te sterven. De ene stikt in een koekje, een ander krijgt een rots op zijn kop, een hond wordt door een vrachtwagen overreden. De baby doet niks, maar als je hem (het blijkt een jongen te zijn) iemand met zijn schattige kijkertjes ziet fixeren, weet je dat er weer iemand zal sterven.

Als je eenmaal uitgelachen bent, komt het besef dat The Baby aansluit bij een recente trend die horror aanwendt als metafoor om het over ernstige dingen te hebben. Jordan Peele wilde met Get Out (2017) vooral iets over racisme zeggen, de Britse indiehit His House (2020) gebruikte een door geesten bezet huis als metafoor voor de vluchtelingenproblematiek. En deze heerlijke comedy toont met liters bloed en inktzwarte humor aan dat het moederschap al je aandacht opeist, met de dood van je sociale leven tot gevolg. Zoals alleen een Afro-Amerikaan Get Out kon maken, worden de writers’ room en het productieteam van The Baby uitsluitend door vrouwen bemand. Executive producer en voornaamste regisseur Nicole Kassell werkte eerder aan The Leftovers en Watchmen, Robins-Grace en consultant Bisha K. Ali kennen elkaar van Sex Education. Als ook dat u nog niet overtuigt, zult u uiteindelijk toch deze oude vent op zijn woord moeten geloven: u wil The Baby echt gezien hebben.

The Baby

Vanaf maandag 25/4, Streamz

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content