Tv-reeks brengt ode aan Toon Hermans

Toon Hermans © gf/Wikipedia

Twee dagen voordat Toon Hermans honderd jaar zou zijn geworden, zal de AVROTROS startenmet een programma als eerbetoon aan de cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter. In de reeks, die vanaf 15 december is te zien, duikt elke week een bekende Nederlandse cabaretier in het leven van een van de grootste kleinkunstenaars die Nederland heeft gekend.

Hermans werd geboren op 17 december 1916 en stierf op 22 april 2000. Onder andere Richard Groenendijk is te zien in 100 jaar Toon Hermans op NPO 2. De cabaretiers praten in het programma met presentator Cornald Maas over hun fascinatie voor de kleinkunstenaar. Ook reizen ze naar plekken die een belangrijke rol speelden in zijn leven, zoals zijn geboortestad Sittard, Wenen en New York.

Op de radio besteedt de omroep eveneens aandacht aan de cabaretier. Zo zijn in december op Radio 5 vergeten musicalliedjes te horen die Toon Hermans schreef in de jaren ’50, vertolkt door artiesten van nu en onder begeleiding van het Metropole Orkest. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content