‘Top Gear’-presentator excuseert zich na verontwaardigde reacties op stunt

© Ron Zaras

Het befaamde autoprogramma Top Gear komt nogmaals in opspraak na een ‘erg onrespectvolle’ stunt in het centrum van Londen. Als reactie bood de kersverse presentator Chris Evans zijn ‘onvoorwaardelijke’ excuses aan op de Britse radiozender BBC 2 Radio. Verder wil hij ook niet dat de beelden in het programma verschijnen.

Zelfs zonder de lastige vedette Jeremy Clarkson zorgt de nieuwe Top Gear voor frustraties. Van de meest recente stunt – een luide driftcursus in hartje Londen – verschenen er verschillende foto’s op het internet die konden rekenen op heel wat nijdige reacties. Gepensioneerd kolonel Richard Kemp van het Britse leger noemde de grote bandsporen bij het oorlogsmonument Cenotaaf in Whitehall ‘erg onrespectvol’. De man zei het volgende in een verklaring aan The Telegraph: ‘Het oorlogsmonument Cenotaaf is een heilig eerbetoon aan miljoenen mensen die meer voor hun land hebben gedaan dan de makers van Top Gear.’

De nieuwe presentator van het autoprogramma Chris Evans reageerde op de stunt van mede-presentator Matt LeBlanc en rallyrijder Ken Block. ‘De stunt is niet onrespectvol bedoeld door het Top Gear-team of Matt LeBlanc’, zei Evans op BBC 2 Radio. ‘Namens het Top Gear-team en Matt wil ik mijn onvoorwaardelijke excuses aanbieden voor wat deze foto’s lijken uit te beelden.’ In een afzonderlijk interview zei Evans ook nog dat hij de beelden liever niet ziet verschijnen op het programma. ‘Per slot van rekening was het niet slim om in de buurt van de Cenotaaf te zijn met de wagen’, voegde Evans er nog aan toe.

Foutieve weergave

Een woordvoerder van het autoprogramma zei echter dat de foto’s van de paparazzi de afstand veel kleiner doen lijken dan de realiteit. De opnames zouden zo’n veertig meter van het monument gemaakt zijn. Daarnaast hadden de producers ook nog de toelating gekregen van de gemeenteraad van Westminster om daar te filmen.

Het is nog niet zeker dat de beelden daadwerkelijk uit het programma worden geschrapt. Het nieuwe seizoen van Top Gear verschijnt in mei terug op de buis met zeven nieuwe presentatoren, waaronder Chris Evans, Matt LeBlanc, de Duitse racepilote Sabine Schmitz en Youtube-fenomeen Chris Harris.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content