Tom Lenaerts: ‘Er is een reden dat wij al 13 jaar De Mol niet hebben gemaakt’

Tom Lenaerts © BELGA

Tom Lenaerts heeft in Van Gils en Gasten gereageerd op de rechtenkwestie rond De Mol. Het programma komt binnenkort terug op VIER, maar de zender heeft Lenaerts en de andere drie bedenkers niet op de hoogte gebracht. ‘Dat doe je niet, dat is niet netjes’, klinkt het bij Lenaerts.

Dit najaar vertrekt Gilles De Coster met tien Vlamingen naar het buitenland voor een nieuwe reeks van De mol op VIER. Sinds 2003 werden er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt van het legendarische programma, dat drie seizoenen lang Vlaanderen in de ban hield.

De terugkeer van De mol is controversieel, omdat de vier bedenkers van het programma niet op de hoogte werden gebracht. Naast Tom Lenaerts zijn dat Bart De Pauw, Michiel Devlieger en Michel Vanhove. Zij leken de nieuwe reeks zelfs een halt toe te gaan roepen.

Zo’n vaart zal het niet lopen, heeft Tom Lenaerts nu gezegd in de talkshow van Lieven Van Gils. Hij is ervan overtuigd dat we een akkoord zullen vinden, maar niet van harte. ‘Er is een reden waarom we 13 jaar lang De Mol niet hebben gemaakt. We vonden de herinnering aan de reeksen die we gemaakt hebben heel mooi.’

Lenaerts en zijn kompanen voelen zich koud gepakt, omdat VIER hen niet heeft geraadpleegd. ‘Dat doe je niet, het is niet netjes. Het is niet de manier waarop je met elkaar omgaat. Dat is hetzelfde als wanneer ik morgen een nieuw seizoen van De slimste mens ter wereld zou aankondigen op één.’ (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content