The Shape of Water en Big Little Lies scoren meeste nominaties voor Golden Globes

© .

De fantasyprent van Guillermo Del Toro neemt met verve de eerste horde richting Oscars.

De organisatie van de Golden Globes maakte maandagmiddag de nominaties bekend voor de 74ste editie van de awards. In de filmcategorieën is Guillermo del Toro’s The Shape of Water is de koploper met zeven nominaties. De fantasyprent neemt het in de categorie Beste drama op tegen Dunkirk, de oorlogsfilm van Christopher Nolan, The Post van Steven Spielberg, Three Billboards outside Ebbing, Missouri van Martin McDonagh en Call me by your name van Luca Guadagnino.

In de afdeling Beste komedie/musical zijn de kanshebbers de indie-film Lady Bird (vier nominaties), The Disaster Artist, I, Tonya, The Greatest Shoman en Get Out.

In de categorie voor niet-Engelstalige films valt geen Belgische film te bespeuren. De topfavorieten zijn daar de Zweedse Gouden Palmwinnaar The Square, afgelopen weekend nog slokop op de European Film Awards, en Loveless van Andrej Zvyagintsev. Ook First They Killed My Father van Angelina Jolie (in haar hoedanigheid als Cambodjaanse), Aus dem Nichts van de Duitse cineast Fatih Akin en het Chileense Una mujer fantàstica maken kans.

In de tv-categorieën scoorde vooral Big Little Lies. De HBO-reeks heeft zes nominaties te pakken en kan de beste miniserie worden als ze Fargo, Feud: Bette and Joan, The Sinner en Top of the Lake: China Girl klopt. Andere favorieten voor een prijs zijn The Handmaid’s Tale, This Is Us en Fargo (elk drie nominaties). In totaal kunnen er maar liefst 33 programma’s een Golden Globe winnen.

De winnaars kennen we op 7 januari. Komiek en talkshowhost Seth Meyers zal de awarduitreiking presenteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content