Telenet pakt uit met gratis sportkanaal

© belga

Telenet haalt een reeks sportwedstrijden van achter de betaalmuur. Het telecombedrijf lanceert op 2 februari de zender Play Sports Open, waarop Telenet-klanten gratis een selectie van onder meer voetbal-, basketbal-, hockey-, veldrit- en F1-wedstrijden zullen kunnen kijken, aangevuld met randprogramma’s.

Op de gratis zender zullen een aantal voetbalmatchen te zien zijn uit de Europa League, de Premier League en de Eredivisie. Ook tennis (ATP en WTA), Belgisch hockey en basketbal, veldrijden, Formule 1 en motorcross (MXGP) komen aan bod.

Daarnaast belooft Telenet onder andere talkshows, een nieuwe editie van De containercup, een EK-quiz en documentaires over het leven achter de schermen bij de voetbalclubs RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC.

Met de nieuwe zender mikt Telenet naar eigen zeggen op de occasionele sportliefhebber. Wie sport meer fanatiek volgt, blijft aangewezen op het betalende pakket Play Sports. Ook het Belgisch voetbal blijft achter de betaalmuur, net zoals de Duitse, Italiaanse en Spaanse voetbalcompetitie.

Telenet-klanten zullen Play Sports Open kunnen zien op kanaal 11, het huidige infokanaal. De zender trapt af op dinsdag 2 februari met een openingstalkshow en de Premier League-duels Wolverhampton – Arsenal en Manchester United – Southampton.

Telenet bood al af en toe een wedstrijd gratis aan, maar ‘heeft besloten om op een meer structurele manier een beperkte maar aanlokkelijke selectie van ons sportaanbod aan te bieden aan alle Telenet TV-klanten’, aldus Dieter Nieuwdorp, marketingverantwoordelijke bij Telenet. ‘Met Play Sports Open mikken we op kijkers die wel eens een match van de Premier League of een Formule 1-race willen zien, maar niet per se de hele competitie volgen.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content