Studio Brussel in quarantaine na besmettingen, alleen ochtendblok en avondblok gaan door

© VRT

Alle medewerkers van VRT-radiozender Studio Brussel worden in quarantaine geplaatst en moeten zich laten testen nadat twee medewerkers positief getest hebben op het virus. Het gaat in totaal om een 50-tal medewerkers.

De zender zal de hele week enkel muziek uitzenden met uitzondering van de spitsprogramma’s ’s ochtends en ’s avonds. Dat meldt Studio Brussel zondag in een persbericht.

Afgelopen donderdag was er een eerste bevestigde coronabesmetting bij een Studio Brussel-medewerker. Nadien werd aan de collega’s die een nauw contact hadden met de besmette persoon gevraagd om in quarantaine te gaan en zich te laten testen. Vandaag/zondag werd een tweede besmetting bevestigd.

De twee medewerkers stellen het goed, maar er is toch beslist om alle medewerkers van Studio Brussel in quarantaine te plaatsen en om iedereen te laten testen. ‘Dat dit gevolgen heeft voor de programmatie op de zender is onoverkomelijk’, zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. ‘De gezondheid van onze mensen gaat natuurlijk boven alles. We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan. Ik weet dat onze luisteraars hier alle begrip voor gaan opbrengen. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen en aanbod weer te hernemen, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen.’

Op Studio Brussel zal de hele week non-stop muziek te horen zijn, met uitzondering van de spitsprogramma’s van Michèle Cuvelier (06.00 – 09.00 uur) en Fien Germijns (16.00 – 19.00 uur). Zij zullen uitzenden van bij hen thuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content