Steven Van Herreweghe: ‘Alleen de look van De Pappenheimers is veranderd’

© /

De Pappenheimers zijn terug, met oudgediende Steven Van Herreweghe opnieuw als quizmaster. ‘Ik moet toegeven dat ik in het begin strontzenuwachtig was.’

De Pappenheimers. Donderdag 14/04, 20.35, Vier

De terugkeer van De Pappenheimers betekent dit jaar ook de terugkeer van oudgediende Steven Van Herreweghe – de vorige quizmaster Bart Cannaerts heeft productiehuis Woestijnvis verruild voor Panenka. ‘Ik moet toegeven dat ik in het begin strontzenuwachtig was’, zegt Van Herreweghe. ‘Het is toch al een tijdje geleden dat ik het programma gepresenteerd heb. Maar ik ben een machine die rap weer goed draait.’

De presentator is gewisseld, maar de formule blijft onveranderd?

STEVEN VAN HERREWEGHE: Klopt. We hebben de quiz streng tegen het licht gehouden om te zien of hij nog steeds relevant is. Maar we hadden al snel het gevoel dat De pappenheimers in 2016 nog steeds werkt. We blijven dus bij de vertrouwde drie kokers en drie BV’s die naar een spannende finale lonken. Het was vooral moeilijk om bekende mensen te overtuigen om het spel te komen spelen (lacht), maar we hebben goede gasten kunnen strikken. En er komt een special met atleten die binnenkort naar Rio trekken.

Geen wijzigingen dus.

VAN HERREWEGHE: Het enige dat we veranderd hebben, is de look. We hebben het decor opgefrist en een nieuwe begingeneriek gedraaid. Die laatste is wel speciaal: ik dans vanuit de catacomben van de televisiestudio naar de set.

Eigen initiatief?

VAN HERREWEGHE: Ik beken schuld! (lacht) Pas op, ik vond het in deze context wel gepast. Het geeft de nieuwe start iets feestelijks en hopelijk vertaalt het de goesting die ik in het programma heb naar de kijker.

Denk je dat de Vlaming nog steeds die goesting zal hebben om op jullie af te stemmen?

VAN HERREWEGHE: Zeker. Wij verpakken een pak nonsens en feitjes als relevante vragen, of omgekeerd. Daarom werkt De pappenheimers: we zijn niet alleen een spannende quiz, maar ook een platform voor onzin en satire. En het hekelen van wat zichzelf te serieus neemt, dat is uiteindelijk heel belangrijk in het leven. (Anke Wauters)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content