Sesamstraat bestaat 40 jaar: ‘de NPO draait het programma de nek om’

Sesamstraat © Sesamstraat

De Nederlandse versie van het kinderprogramma Sesamstraat wordt veertig jaar. Het jubileum verliest echter aan glans door de gedwongen verhuizing naar het themakanaal. De makers vrezen dat dit de doodsteek is.

Sesamstraat wordt verplaatst van de doordeweekse uitzending van 17.30 uur naar het digitale themakanaal Zappelin Xtra. De makers vrezen dat de verhuis het begin van het einde inluidt, zo schrijft De Volkskrant.

’s Ochtends en vroeg in de middag zijn nog wel uitzendingen van Sesamstraat. Maar bij het programma zijn ze boos. Meest uitgesproken is acteur Aart Staartjes: ‘De Nederlandse Publieke Omroep draait het programma op deze manier de nek om. Toen ik het slechte nieuws hoorde, heb ik serieus overwogen te stoppen. Uiteindelijk blijf ik, want sommige medewerkers leven van hun baan bij Sesamstraat. En als een paar kernfiguren ermee ophouden, trekt de NPO nog sneller de stekker eruit.’

Bejaarden boven kinderen

Collega Bert Plagman, de poppenspeler die Tommie speelt, sluit zich aan bij Aart. ‘Blijkbaar vindt de netmanager dat ze meer kan verdienen aan bejaarden. Als ze dit niet terugdraaien gaat Sesamstraat dood. Dit is heel erg niet oké.’

Het huidige contract met het hoofdkantoor in New York loopt nog tot 2017. Het is dus het jaar van onderhandelingen. Het Amerikaanse hoofdkantoor roemt in ieder geval hun Nederlandse afdeling. ‘Het talent in Nederland is ongeëvenaard en de cast is ongelooflijk divers. Onze partners helpen ons kinderen slimmer, sterker en vriendelijker maken,’ klinkt het daar. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content