SBS lanceert nieuwe tv-zender met series en films: ZES

© belga

SBS België lanceert in oktober de nieuwe film- en seriezender ZES. Met Amerikaanse series, sitcoms en films voor het hele gezin moet ZES complementair worden aan de steeds meer Vlaamse invulling van VIER en VIJF.

Dat maakt de commerciële mediagroep bekend.

De nieuwe zender serveert vanaf oktober elke dag series, sitcoms en films van de grote Amerikaanse studio’s. “Terwijl VIER en VIJF ook de komende tv-seizoenen steeds meer lokale producties programmeren, maakt ZES plaats voor films die iedereen graag terug wil zien. Dit najaar herontdekt de Vlaamse kijker op ZES wat hij vandaag op tientallen andere zenders steeds minder vindt: de grootste Amerikaanse successen en klassiekers”, legt Kristof Demasure, woordvoerder van SBS, uit.

ZES mikt op dezelfde commerciële doelgroep als VTM en VIER.

Complementair

Series als “CSI”, “Hawaii Five-0” of “Supernatural” krijgen vanaf oktober op ZES vaste dagen of zelfs marathonuitzendingen. ZES wil niet de grootste zender zijn binnen de SBS-familie “maar bovenal de meest complementaire film- en seriezender”, aldus SBS-schemamanager Miguel Casier.

Volgens Peter Quaghebeur, de CEO van SBS België, is het lineaire televisiekijken de afgelopen jaren, samen met het einde van de 30 seconden-reclamespot, al honderden keren dood verklaard. “Uit de evolutie van het kijkgedrag blijkt dat de Vlaamse televisiekijker op dé gezinsmomenten van de dag achterover wil blijven leunen om met een herkenbare zender vaste en betrouwbare afspraken te maken. Geen twintig keer drukken op de afstandsbediening, maar met één toets terechtkomen bij een consequente film- en seriezender zoals ZES”, aldus Quaghebeur. Midden september stelt ZES het zendschema voor.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content