Ruth Joos en Wilfried De Jong presenteren nieuw boekenprogramma op Canvas

© Getty

Vanaf zondag 18 april pakt de VRT uit met een nieuw boekenprogramma op Canvas. De openbare omroep werkt daarvoor samen met de Nederlandse publieke omroep VPRO. In het programma, met als titel Brommer op zee, zullen Ruth Joos en Wilfried De Jong wekelijks schrijvers en dichters interviewen over hun werk.

De discussie over een boekenprogramma op de VRT is bijna zo oud als het boek zelf. Door de jaren heen zijn er op de openbare omroep verschillende boekenprogramma’s de revue gepasseerd. Wie herinnert zich nog Alles uit de Kast met Sven Speybrouck? Of Iets met boeken dat gepresenteerd werd door Jan Leyers? Nadien was er ook nog Man over boek met Stijn Van de Voorde.

Nu is er op Canvas Winteruur waarin Wim Helsen met zijn gasten in gesprek gaat over hun favoriete tekst, maar een echt boekenprogramma in primetime op zondagavond, dat is bij de VRT toch al een hele tijd geleden. Ook in Nederland is de discussie over de (on)zin van een boekenprogramma op de openbare omroep niet nieuw. Daar laaide de discussie vooral opnieuw op toen de VPRO begin 2020 (na bijna 15 jaar) stopte met VPRO Boeken.

Brommer op zee

Nu slaan de VRT en de VPRO de handen in elkaar voor een gloednieuw boekenprogramma. De programmatitel Brommer op zee verwijst naar het bekende verhaal van de schrijver J.M.A. Biesheuvel.

Vanaf 18 april zullen de Vlaamse radiopresentatrice Ruth Joos en de Nederlandse televisiepresentator en schrijver Wilfried De Jong wekelijks schrijvers en dichters interviewen over hun werk. Het is ook de bedoeling dat het programma een online verlengstuk krijgt en dat er een soort digitale leesclub ontstaat.

Brommer op zee is vanaf zondag 18 april om 20 uur te zien op Canvas en om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content