Recensie: Zot van Vlaanderen

De volumeknop van onze afstandsbediening doet het uitstekend, weten we dankzij Zot van Vlaanderen.

Elke zaterdag, vtm (0)

Presentatrice Rani De Coninck noemde Zot van Vlaanderen in een interview ‘ideaal om na een drukke werkweek het hoofd te laten leeglopen’, wij zouden het programma eerder omschrijven als ‘ideaal om de volumeknop van je afstandsbediening te testen’. In deze quiz over Vlaanderen in al zijn facetten – geïnspireerd op het Nederlandse succesnummer Ik Hou van Holland – doet iedereen namelijk zo hard zijn best om uitbundig en enthousiast over te komen dat het resultaat een aanslag op je gehoor wordt.

Nu, dat is nog op te lossen dankzij die volumeknop; het grote probleem van Zot van Vlaanderen is dat wij alvast weinig reden zagen om het enthousiasme van presentatrice, kandidaten en publiek te delen. De vragen waren niet bepaald geïnspireerd, met als dieptepunt de ronde waarin de deelnemende BV’s elkaar een tekstje in het oor moesten fluisteren, en de grapjes tussendoor klonken zeer bestudeerd.

Tijdens de ronde over het tv-verleden toonde Rani een fragment uit de beruchte aflevering van de talkshow van Luc Appermont waarin de wereldkampioene ‘gangbang’ te gast was, en vroeg ze de panels welke prestatie die vrouw geleverd had. Daarop antwoordde Wouter Van Bellingen (elk programma dat die man in de 1e aflevering als BV op moet voeren, zit diep in de problemen) vliegensvlug ‘Bart Kaëll’, omdat dat volgens hem altijd het antwoord is op Luc Appermont. Zucht, niet alleen onze volumeknop blijkt prima te werken, ook onze zapper doet het uitstekend.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van Zot van Vlaanderen? Laat het weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content