Recensie ‘Uitzonderlijk vervoer’: Opvullen geblazen!

Je kreeg tijdens de eerste aflevering van Uitzonderlijk vervoer de indruk dat de makers aan de taxirit van Kamagurka en Philippe Geubels maar een tiental minuutjes goed materiaal hadden overgehouden, en aan het opvullen waren geslagen.

Uitzonderlijk vervoer *Elke dinsdag, VIER

Comedians in Cars getting Coffee is een serie op het internet waarin Jerry Seinfeld collega-komieken zoals Ricky Gervais of Larry David ophaalt om met de auto naar een coffeebar te rijden en daar iets te nuttigen, ondertussen honderduit pratend over hun carrière, hun humor en hun plannen. Om maar te zeggen dat Uitzonderlijk vervoer, het nieuwe Vier-programma waarin Kamagurka een Vlaamse stand-up comedian thuis oppikt en hem/haar naar een optreden brengt, niet uitzonderlijk origineel is.

Dat hoeft ook niet, want zoals Man bijt Hond en De Kruitfabriek al bewezen hebben, kan Kamagurka een goed gesprek voeren, en met Philippe Geubels als eerste gast in de taxi mocht je ook enige humoristische momenten verwachten. Maar na een veelbelovend begin waarin de twee wat sfeervol aan het bullshitten sloegen over Geubels’ neurotische houding tegenover de temperatuur in de auto zakt Uitzonderlijk vervoer snel in elkaar.

Je kreeg eigenlijk de indruk dat de makers aan de taxirit maar een tiental minuutjes goed materiaal hadden overgehouden, en aan het opvullen waren geslagen. Geubels noemt Hans Teeuwen als een van zijn grote voorbeelden? Dan stoppen we er een lang fragment uit zijn shows tussen! Geubels vertelt een van de nieuwe moppen uit zijn show? Dan moet Kama die vier keer na elkaar proberen na te vertellen, en dan nóg een keer als de twee stoppen aan een fastfoodrestaurant. Geubels zegt dat Klein Jowanneke een veelbelovende nieuwe performer is? Hopla, opnieuw een lang fragment uit diens show! En dan nog als afsluiter een tiental minuten uit Geubels performance in Vlissingen, en klaar.

Enfin, in de tijd die één aflevering Uitzonderlijk vervoer in beslag neemt, krijg je drie afleveringen van Comedians in Cars getting Coffee bekeken. Het is maar dat u het weet.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content