Recensie: Te Gek

Annick Ruyts leidt ons in het reportagemagazine Te Gek rond in de wondere wereld van de menselijke psyche, en wat daar allemaal fout kan lopen.

Te Gek ***

Elke dinsdag, Canvas

‘Het begon met tien dagen rust, en uiteindelijk ben ik anderhalf jaar thuis gebleven’, zo vatte een vrouw die een burn-out had gehad haar situatie samen in Te Gek, een nieuw reportagemagazine over psychische problemen in Vlaanderen. Een veel betere omschrijving van de tweespalt die er bestaat tussen hoe de modale mens denkt over een burn-out, stress of depressie – ‘een paar dagen rusten en het gaat wel over’ – en de tol die zoiets eist in het leven van een patiënt zul je waarschijnlijk niet vinden. Te Gek heeft zich dan ook tot doel gesteld om psychische aandoeningen bespreekbaar en herkenbaar maken, vanuit de gedachte dat iedereen er ooit eens mee geconfronteerd kan worden.

De eerste aflevering slaagde alvast in dat opzet. Aan de hand van interviews met (ex-)patiënten en experts leidde Annick Ruyts de kijker op een aangename, niet-belerende manier rond in de wondere wereld van de menselijke psyche, en wat daar allemaal fout kan lopen. Alleen jammer dat de reeks zo laat op de avond op het scherm komt. Of zou dat zijn omdat slapeloosheid een van de belangrijkste symptomen van een psychisch probleem is?

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van Te Gek? Laat het weten via onderstaande reactiemodule!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content