Recensie: Take Me Out

© 2BE

Take Me Out is hilarisch, zolang je niet te veel denkt aan de wreedheid van het concept.

Elke woensdag, 2BE **

‘Het programma is eenvoudig’, zei presentator Gerrit De Cock bij de start van Take Me Out, en bij god, dat was niet gelogen. Deze nieuwe datingshow van 2BE is een soort talentenjacht, alleen zijn de kandidaten jonge mannen en bestaat de jury uit dertig vrijgezelle vrouwen. De jongens mogen zich voorstellen en hun kunstjes laten zien, de vrouwen kunnen met één druk op de knop duidelijk maken of ze geïnteresseerd zijn of niet. De eerste selectie gebeurt puur op basis van het uiterlijk, daarna moet de kerel in kwestie iets over zichzelf vertellen, dan mag hij ook zelf iets vragen en uiteindelijk kan hij kiezen met wie van de overblijvende dames hij op date gaat.

Althans, als er op het einde van de selectieronde nog dames overblijven natuurlijk. In het geval van Jay, een geblokte jongeman uit het Oost-Vlaamse Kalken, beperkte de keuze zich tot welgeteld één vrouw. Een rijzige vrouw bovendien die eiste dat haar partner minstens 1m80 groot was, een getal waar Jay op het zicht vlotjes twintig centimeter onder zat. Gelukkig kon de jongeman als ultieme aanbod twee bioscooptickets uit zijn broekzak toveren en zo op de valreep de vernedering om zonder date naar huis te moeten gaan vermijden. Want zoals de dame zei: ‘In de cinema valt dat lengteverschil toch niet op.’

Zolang je niet te veel stilstaat bij de wreedheid van het concept – als man voor dertig vrouwen gaan staan die je simpelweg kunnen afserveren, je moet er ballen voor hebben – is Take Me Out geweldig grappig. Zo’n kandidaat die vol goede moed opkomt, meteen twintig vrouwen ziet afdrukken, waarna Gerrit De Cock hem omarmt en zegt ‘Tien kandidates, dat is toch helemaal niet slecht’, kijk, dat vinden wij nou goede comedy. En toen Jay vertelde dat hij deelgenomen heeft aan ‘De Sterkste Man van Laarne’, en dat hij in dat tornooi – waarvan we ons toch niet kunnen voorstellen dat er delegaties uit de hele wereld aanwezig zijn – welgeteld achtste is geëindigd, waanden we ons even in In De Gloria.

Take Me Out werpt ook een verhelderende blik op wat vrouwen precies zoeken in een man. Het uiterlijk is natuurlijk extreem belangrijk en lengte blijkt een conditio sine qua non – behalve dus als je naar de bioscoop wil. Graag op reis gaan is dan weer een negatieve eigenschap, vreemd genoeg: toen een kandidaat vertelde dat hij van vakantie hield, floepten er meteen tien lichtjes uit. De prijs voor het meest bizarre criteria gaat echter naar de vrouw die afknapte op dt-fouten. Dt-fouten! Dat zo iemand deelneemt aan een datingprogramma, waar je al tevreden mag zijn als de kandidaten hun naam juist spellen, dat verzin je toch niet?

Stefaan Werbrouck

Ps: Vorige week was in het onvolprezen Vormgevers een film te zien van Jan De Cock – de broer van – over zijn kunstenaarschap, een erg introspectief experiment waarmee de artiest naar eigen zeggen ‘een revolutie op tv’ wou ontketenen. Nu is die revolutie er nog niet meteen gekomen, maar mocht Jan het alsnog voor het zeggen krijgen, dan lijkt Take Me Out ons ironisch genoeg toch een van de eerste programma’s die zullen verdwijnen.

Wat vond u van Take Me Out? Laat het weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content