Recensie ‘Hallelujaaah!’: Heel dun

In de eerste aflevering van het nieuwe VIER-programma werd Hallelujaaah! nooit meer dan een leuk idee.

Hallelujaaah! *

Elke maandag, VIER

Het is een eenvoudig maar mooi idee voor een tv-programma: een lijst maken van 100 dingen die je nog wilt doen voor je sterft, en die dan één voor één ook effectief gaan doen. ‘Van start gaan in het timeslot waar een week voordien Met Man en Macht nog werd uitgezonden’, stond wellicht niet in het rijtje dat David Dermez en Nico Sturm hadden opgesteld, die ondankbare taak kregen ze gratis en voor niets in de schoenen geworpen.

Spijtig, want Hallelujaah! mocht dan wel een sympathiek conceptje zijn van twee sympathieke vrienden, op een van de drukst bekeken tijdstippen van de tv-week had het niet echt een plaats.

Het grootste probleem was dat Hallelujaaah! in de eerste aflevering nooit veel meer werd dan een leuk idee: de twee gingen walvissen spotten, mochten een huis afbreken en een muur kroketten leegeten en beleefden daar zichtbaar veel plezier bij – iets minder bij dat laatste weliswaar – maar als kijker had je er weinig aan. Veel meer dan tegen elkaar zeggen hoe geweldig het allemaal was of hoe ze ervan gedroomd hadden om ooit een walvis te zien, deden Dermez en Sturm ook niet.

Vooral toen ze besloten om ‘rijk te worden zonder te werken’ werd het programma heel dun: de twee kregen 300 krasbiljetten en die werden één voor één gebruikt, tot de twee zowat 150 euro bij elkaar hadden gekrast. Los van het feit dat de kans dat je miljonair zou worden vlak voor je sterft misschien een argument is om zo’n uitdaging net niet op je ‘loodjeslijst’ te zetten, leverde het gekras ronduit saaie televisie op omdat er tussendoor nauwelijks iets grappigs werd gezegd.

Kortom: leuk format, maar je mag er niet aan denken wat de Otto-Jan Ham en Jelle De Beule uit Is ’t Nog Ver ermee hadden aangevangen.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content