Recensie ‘En toen kwam ons ma binnen’

© VMMA

Het sketchprogramma En toen kwam ons ma binnen mikte op het niveau van Wat Als? maar bleek het puberale broertje van Loslopend Wild.

Recensie: En toen kwam ons ma binnen *Elke maandag, 2BE

Een programma ‘vol gênante situaties die je zo snel mogelijk wil vergeten’, zo stond te lezen in de aankondiging van het nieuwe humorprogramma En toen kwam ons ma binnen. Zelden zal een samenvatting zo raak geweest zijn, want de eerste aflevering was inderdaad gênant en wou ik na afloop meteen uit mijn geheugen bannen.

ETKOMB is een opeenvolging van sketches waarin scheten, kak, pis en geslachtsdelen een hoofdrol speelden en voorspelbaarheid troef was. Grappen over hoe twee mannen een wedstrijd winden laten in de auto organiseren en de een dan aan het benzinestation in de verkeerde wagen stapt. Of over hoe iemand op straat aan het schrikken wordt gebracht en zo een hele reeks rampgevallen in gang wordt gezet – dat was dan eigenlijk nog een van de beste sketches, ook al leunde het idee dicht aan bij een klassieke scène uit Naked Gun.

Met die hippe muziek op de soundtrack en de snelle montage mikte En toen kwam ons ma binnen duidelijk op het niveau van Wat Als? maar helaas zijn de makers geëindigd als het puberale broertje van Loslopend Wild.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content