Recensie: De Bachelor

De zoektocht naar de ware liefde wordt nog maar eens uitbesteed aan de televisie, in een nieuw seizoen van De Bachelor, op vtm.

De Bachelor *

Elke maandag, vtm

De bekroning van Benidorm Bastard op de International Emmy Awards is een geweldige prestatie, en een bewijs dat je ook als kleine Vlaamse tv-maker ver kunt komen met een origineel idee. Laten we echter niet vergeten dat dit soort zelf verzonnen formats witte raven op ons tv-scherm, zeker bij de commerciële zenders. Het beste bewijs: op de avond dat productiehuis Shelter mocht juichen in the States ging op vtm De Bachelor van start, een nieuw seizoen van een concept dat enkele jaren geleden al op VT4 liep en het afgelopen decennium de hele wereld is rondgegaan.

Het opzet is dus bekend: een mannelijke vrijgezel laat zich de aandacht welgevallen van een tiental jonge vrouwen die allemaal naar zijn hand dingen, en stuurt er af en toe eentje met een roos naar huis. De bachelor van dienst is deze keer de 26-jarige Jeoffrey, een cafébaas die zo druk druk druk bezig is dat hij te weinig tijd heeft voor een vriendin. De zoektocht naar de ware liefde heeft hij dus geoutsourced naar de televisie, en die verzamelde voor hem 16 jonkvrouwen die indruk op hem moeten maken en ‘gevoelens’ zullen proberen te ontwikkelen, zoals dat dan heet.

In de eerste aflevering werden de kandidates naar Thailand gevlogen, waar ze voor het eerst kennis konden maken met Jeoffrey of hem – zoals een van de deelneemsters deed – maar meteen de sleutel naar hun hart konden overhandigen. Enfin, het was allemaal heel voorspelbaar en flauw, en tegen het einde hebben wij eerlijk gezegd onszelf een roos cadeau gedaan en weg gezapt.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content