Qmusic maakt ’s voormiddags radio zonder dj’s

© .

Op Qmusic is vanaf maandag tussen 9 en 12 uur het nieuwe programma “You make us play” te horen. Opvallend daarbij is dat daar geen dj’s aan te pas komen. “Luisteraars kunnen ook zelf de muziek bepalen”, zegt Iwan Reuwekamp, programmadirecteur radio, donderdag bij de voorstelling van het najaar van Medialaan.

Het nieuwe programma is gebaseerd op onderzoek dat uitwijst dat mensen tijdens hun werk liever geen afleiding willen en liever gewoon muziek luisteren, zegt Reuwekamp. “In Nederland is er bijvoorbeeld ook een zender die enkel muziek speelt en die scoort goed. Maar bij ons kunnen luisteraars de muziek zelf kiezen, wat het interactiever maakt”, zegt hij.

“Via jingles zal worden duidelijk gemaakt in teken van welk beroep de uitzending staat, maar het doel is dat het programma ook de digitale weg zal vinden.”

Nog een nieuwigheid op Qmusic is de terugkeer van “Het geluid”, een spel waarbij luisteraars voor een geldprijs moeten raden welk geluid er wordt afgespeeld. Anders is wel dat luisteraars nu zelf ook fragmenten kunnen insturen. Als niemand het juiste antwoord raadt, gaat de 20.000 euro naar diegene die het geluid heeft ingestuurd. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content