Peter Van Den Begin en Mathias Sercu in het derde seizoen van Eigen kweek

Sien Eggers en Dirk Van Dijck in de fictiereeks 'Eigen kweek'. © VRT

Het derde en laatste seizoen van ‘Eigen kweek’ telt enkele nieuwe gezichten, waaronder ‘commissaris’ Peter Van Den Begin en ‘onderzoeksrechter’ Mathias Sercu.

Op het derde en laatste seizoen van de fictiereeks ‘Eigen kweek’ is het nog wachten tot het voorjaar van 2017. De opnames zijn intussen van start gegaan. Enkele nieuwe acteurs maken hun opwachting, zo laten de makers weten.

Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Rhoda Montemayor en Maaike Cafmeyer nemen opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening. Ook Liesa Naert, Piv Huvluv, Wouter Bruneel en Günther Lesage zijn weer van de partij.

Sam Louwyck, Stefaan Degand en Jerica Nelson verdwijnen uit de reeks. Hun plaatsen worden ingenomen door onder meer Peter Van Den Begin en Mathias Sercu. De eerste kruipt in de huid van commissaris René Vanderlinden (die de nieuwe chef van Chantal wordt); de tweede vertolkt onderzoeksrechter Despriet (tevens de vader van Griet, de vriendin van Steven, en gefascineerd door Wereldoorlog I, en de Mijnenslag in het bijzonder).

Ook Katelijne Verbeke, Tom Ternest, en de Waalse acteurs Jean-Luc Couchard en Serge Larivière verschijnen voor het eerst in de aftiteling van de reeks.

Omwille van de wet op de kinderarbeid worden Quinten Somers (Franky) en Alice Erard (Emma) afgevoerd. Zij worden vervangen door Milan Bouckenhove en Miet Dujardin.

Het derde seizoen begint waar het tweede geëindigd is: Chantal beseft dat de broer van ‘den Ollander’ de waarheid sprak, en dat de familie Welvaert effectief wiet heeft gekweekt voor hem en voor zijn broer vijf jaar eerder. Maar zijn er ook bewijzen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content