Otto-Jan Ham: ‘Niet van plan om De ideale wereld nog lang voor mijn rekening te nemen’

© /

In Humo vertelt de presentator van het satirische programma dat hij overweegt om de fakkel door te geven.

Otto-Jan Ham overweegt om op korte termijn te stoppen als presentator van De ideale wereld. Dat geeft hij aan in een interview met Humo, waarin hij samen met Jeroen Meus en Malin Sarah Gozin het tv-jaar overloopt.

Wanneer ter sprake komt dat De ideale wereld tegenwoordig nog maar twee keer per week te zien is, zegt Ham: ‘En dan zeggen dat we ooit víér keer per week te zien waren. Nog een jaartje en we kunnen afronden. […] Ik heb al laten verstaan dat ik niet van plan ben om De ideale wereld nog heel lang voor mijn rekening te nemen. Na vijf jaar is de tijd stilaan rijp voor een wissel. Volgens mij is zo’n programma ook gebaat met af en toe een andere presentator.’

Sinds De ideale wereld in 2013 voor het eerst werd uitgezonden op Vier, werd het voortbestaan van de satirische show regelmatig bedreigd. Eerst dreigde de afvoering op Vier, maar viste Canvas het weer op. Het moest in zijn bestaansgeschiedenis ook al vaak wijken voor onder meer voetbalwedstrijden en wordt minder frequent uitgezonden dan vroeger.

De ideale wereld brak zelden of nooit potten in de kijkcijferlijsten, maar veroverde wel een trouw publiek dat vooral online kijkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content