Opnieuw ‘Thuis’-opnames vanaf 8 juni

© belga

Vanaf maandag 8 juni kunnen de makers van Thuis weer starten met opnames van nieuwe afleveringen. Dat heeft het directiecollege van de VRT beslist na een reeks proefopnames.

Door de coronamaatregelen lagen de opnames van Thuis al enkele weken stil. Begin mei zijn cast en crew van de fictiereeks met proefopnames gestart, om te onderzoeken of de opnames in veilige omstandigheden kunnen heropstarten.

Zo werd onder andere onderzocht hoe er rekening kan worden gehouden met de anderhalve meter afstand zonder aan het verhaal te raken, klinkt het. Bij de proefopnames bleek dat er zowel op de set als achter de schermen veilig en efficiënt kan gewerkt worden. Ook de scenario’s zijn ‘coronaproof’ gemaakt.

De nieuwe afleveringen zullen dit najaar te zien zijn op Eén. ‘De afgelopen weken hebben we heel wat werk verzet. De eerste evaluaties na de testopnames waren heel positief: we kunnen Thuis maken op een veilige manier. We hebben meteen de voorbereidingen in gang gezet’, zegt Hans Roggen, producer van Thuis.

‘De scenario’s zijn coronaproof gemaakt om onze acteurs op een veilige manier te laten spelen. Het was een huzarenstukje om alles versneld klaar te krijgen, maar vanaf maandag 8 juni nemen we onze afleveringen van dit najaar op. We zijn blij dat we samen weer Thuis kunnen maken’, voegt hij nog toe. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content