Opnames tweede seizoen ‘The Missing’ van start in Gent

© BBC

De opnames van het tweede seizoen van The Missing zijn deze week van start gegaan in Gent. In de Belgisch-Britse productie zal naast de acteurs Tchéky Karyo, David Morrissey en Keely Hawes ook talent van eigen bodem te zien zijn, met name Filip Peeters en Anemone Valcke.

Na het succesvolle debuut van The Missing – dat op Belgische grond gefilmd werd – start nu ook de productie van het tweede seizoen in ons land, meer bepaald in Gent. Opnieuw kruipt Tchéky Karyo, bekend van The Patriot en Bond-film Golden Eye, in de huid van detective Julien Baptiste. Wanneer de ontvoerde Alice Webster na 11 jaar terug opduikt, tracht een team van detectives de eindjes aan elkaar te knopen van de mysterieuze verdwijningszaak uit 2003.

Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor David Morrissey (The Walking Dead), Keely Hawes (The Tunnel), Roger Allam (Endeavour) en Laura Fraser (Breaking Bad). Ook twee Vlaamse acteurs maken hun intrede op de dramareeks: Filip Peeters – die eerder al een rol had in de internationale serie The Team – en Anemone Valcke, bekend van Loslopend Wild.

Diepgewortelde samenwerking

The Missing is een productie voor de BBC waarin verscheidene Belgische coproducenten – onder andere Czar TV en VRT – deel van uitmaken. De reeks werd deels gefinancierd door BNP Paribas Fortis Film Finance en het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief van de Vlaamse regering. Er zullen ook verscheidene Belgen achter de schermen van de serie fungeren.

Het eerste seizoen van The Missing kon rekenen op lovende reacties en tal van nominaties. De reeks ontving vier BAFTA Television Awards nominaties, twee Golden Globe nominaties en een nominatie bij de Critics Choice Television Awards en de Primetime Emmy Awards.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content