Ook woensdag passen Medialaan en VRT hun programmatie aan

© Belga

De Vlaamse tv-zenders passen ook woensdag hun programmatie aan naar aanleiding van de aanslagen in Brussel en Zaventem. Een overzicht.

Op Eén is er woensdag om 13.45 uur “Villa Politica”. Woensdagavond zendt Eén een dubbele aflevering van “Thuis” uit. Programma’s die dinsdag en woensdag niet werden en worden uitgezonden, zoals onder meer “De Noodcentrale” (Eén) en “Clinch” (Canvas) verschuift de VRT naar een later tijdstip.

Canvas zendt vanaf 14.20 uur de wielerwedstrijd Dwars Door Vlaanderen uit. Om 21.55 uur is er de herhaling van “Kleine Helden”, over Irak.

In geval van nieuws kunnen er extra Journaals op antenne komen, zegt de openbare omroep.

Op Ketnet krijgt “Karrewiet” om 18.35 en 19.10 uur omkadering in de wrap voor en na de uitzending. Wrappers Sien en Thomas beantwoorden samen met een expert vragen van Ketnetters.

Ook Radio 1 past de programmering aan om de luisteraar te informeren over de verdere ontwikkelingen en de nasleep van de aanslagen.

“Beste Kijkers” en “Tegen de Sterren op” verdwijnen uit het schema van VTM. Wel terug is “Familie”, dat woensdagavond een dubbele aflevering krijgt en zo de episode van dinsdag bijbeent. Om 21.20 uur volgt dan de aflevering van “Mijn Pop-uprestaurant 2016” die normaal dinsdag was geprogrammeerd.

Om 22.30 uur is er dan “Aanslagen in België: Het Grote Debat”. Vanuit de studio’s in Vilvoorde presenteren Stef Wauters en Elke Pattyn live een groot debat over onze veiligheid, na de aanslagen in Brussel en Zaventem. De commerciële omroep schrapt de reclameblokken voor en na de nieuwsuitzendingen en het debat.

Op de radiozenders Q-Music en JOE fm blijft de muziekkeuze aangepast. Luisteraars kunnen naar aanleiding van de gebeurtenissen speciale verzoeknummers aanvragen. Bij breaking news volgen er op de radio’s snelle updates. Reclame blijft voorlopig geschrapt.

Op 2BE worden de aangekondigde films “Eagle Eye” en “Jaws 2” vervangen door de romantische komedies “She’s the One” en “Hitch”. Op Vitaya wordt de film “The To Do List” geschrapt en vervangen door de komedie “In her Shoes”. De zendschema’s van

Ook de zendschema’s en zenderaankleding van VIER en VIJF worden aangepast tijdens de dagen van nationale rouw. Op VIER worden woensdagavond enkele afleveringen van geplande series vervangen en Martin Heylen brengt donderdagavond een aangepaste versie van “Terug naar eigen land”.

Op VIJF verschuift de geplande aflevering van “Temptation Island” naar volgende week woensdag. Ook het programma “Pink Ambition” wordt uitgesteld en vervangen door de film “Letters to Juliet”.

De beide commerciële zenders brengen woensdag en donderdag aangepaste reclameblokken en betonen hun medeleven met de solidaire boodschappen #viervoorbrussel en #vijfvoorbrussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content