Ook VTM is klaar voor drukke sportzomer

© BelgaImage

Komende drie maanden zal ook de commerciële zender extra focussen op het EK in Frankrijk en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, zowel op de beeldbuis als online.

De ploeg van VTM NIEUWS is klaar voor de drukke sportzomer, zo klinkt het aan de Medialaan. In juni, juli en augustus zal in de uitzendingen van 13u, 19u en ook online extra veel aandacht zijn voor het Europees Kampioenschap Voetbal in Frankrijk, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen. Tussendoor begint eind juli ook de Jupiler Pro League

Sportjournalisten van het huis worden op pad gestuurd en volgen de evenementen op de voet. Peter Morren zal drie maanden het team van sportankers versterken.

Maarten Breckx wordt het vaste gezicht bij onze Rode Duivels in Bordeaux. Hij volgt de spelers van onze nationale ploeg, en wordt bijgestaan door Michiel Ameloot die de tegenstanders analyseert.

Voor de 9de keer volgt wielerspecialist Merijn Casteleyn de Ronde van Frankrijk die start op 2 juli in Mont Saint Michel en finisht op 24 juli in Parijs. Merijn is het gezicht ter plaatse, randreportages komen van sportjournalisten Soetkin Desloovere en Jan Suykens.

Olympische Spelen in Rio de Janeiro

Jan Dewijngaert en Rudy Lanssens zakken af naar Rio de Janeiro om er vanaf 5 augustus de prestaties van de Belgen te volgen tijdens de Olympische Spelen. Voor Dewijngaert zal het de zesde keer zijn dat hij verslag uitbrengt van de Zomerspelen. Zijn eerste waren die van Barcelona in 1992, hij deed ook nog eens twee Winterspelen.

Zowel voor het EK als de Olympische Spelen worden reporters van de nieuwsredactie ingezet voor reportages ter plaatse over de Belgische fans die meereizen naar de wedstrijden. Ook online gaat er extra aandacht naar de sportevenementen.

Op 29 juli begint dan weer het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League, en keren ook Stadion en hosts Maarten Breckx en Tom Coninx terug. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content