Nieuwe kinderzender KADET vanaf 18 december op televisie

© VMMA

De nieuwe kinderzender van medialaan zal zich richten op een publiek tussen 8 en 12 en zendt onder meer Star Wars Rebels en Avengers Assemble uit.

Vrijdag 18 december, klokslag 16u. Voor veel kinderen betekent dat magische moment de start van de kerstvakantie. Als vroeg kerstcadeautje start VTM exact op datzelfde ogenblik met hun nieuwe kinderzender. Op KADET zullen voornamelijk internationale animatieseries en live-actionreeksen te zien zijn. Onder meer Star Wars Rebels, Avengers Assemble, Pokémon en Ultimate Spider-Man.

Zender zonder gender

VTMKZOOM, de andere kinderzender bij Medialaan, blijft bestaan naast het nieuwe kanaal. KADET richt zich vooral op 8 tot 12-jarigen. Eerder kreeg VTM kritiek omdat de hoofdthema’s ‘actie, avontuur, humor en vriendschap’ gelinkt werden aan jongens. Een genderspecifieke zender is een zeer achterhaald idee en dat weet VTM. ‘Ik wil iedereen geruststellen: de zender richt zich tot iedereen.’, laat Ricus Jansegers, programmadirecteur bij Medialaan, weten.

Gelukkig maar, want actie, avontuur, humor en vriendschap zijn universeel. “Als je ziet dat alle kinderzenders samen maar liefst 65% marktaandeel halen op 4-14 jarigen, heb ik een fantastische job, want ik mag televisie voor hen maken’, klinkt het bij Daan Van Leeuwen, het nieuwe KIDS-programmahoofd.

VTM sloot voor KADET ook een contentdeal met Disney. Nieuwe Disney-reeksen zullen een plaats krijgen op de zender, die vanaf 18 december het signaal van muziekkanaal JIM overneemt.

KADET wordt uitgezonden via kanaal 30 van Telenet en kanaal 161 van Proximus. KADET neemt het signaal in van JIM, die voor de laatste keer uitzendt op woensdag 16 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content