Nieuwe Ketnet-programma rond kinderrechten gepresenteerd door Kristel Verbeke

© /

Ketnet komt met een nieuwe programma rond kinderrechten, gepresenteerd door ex-K3-zangeres Kristel Verbeke. ‘Het is belangrijk dat kinderen hun rechten kennen, dat zij een eigen mening en een eigen stem hebben in het debat.’

Vandaag beginnen de opnames van een nieuw Ketnet-programma rond kinderrechten. ‘Het programma wil het onderwerp bespreekbaar maken en tonen hoe kinderen zelf kinderrechten ervaren en ermee omgaan. Het wil hen ook inspireren en stimuleren om op te komen voor hun eigen rechten en die van anderen’, klinkt het bij de VRT.

Het programma wordt gepresenteerd door ex-K3-lid en manager van het huidige trio Kristel Verbeke.

‘Het is belangrijk dat kinderen hun rechten kennen, dat zij een eigen mening en een eigen stem hebben in het debat, en ook luisteren naar de mening van de andere kinderen’, zegt ze. ‘Ik vind al jaren veel inspiratie bij kinderen. Ze bekijken de wereld vanuit een ander standpunt en daar kunnen wij als volwassenen soms nog iets van leren. Ik ben dan ook blij dat ik ‘hun stem’ mag zijn. Zo kan ik naar volwassenen toe vertolken wat de kinderen zelf vinden van hun rechten.’

Als kinderzender van de openbare omroep wil Ketnet een maatschappelijk relevante rol spelen met programma’s en initiatieven die kinderen informeren en begeleiden in hun ontwikkeling. ‘Karrewiet’, ‘D5R’, ‘Move tegen Pesten’ en ‘De Pet op tegen Kanker’ zijn daar mooie voorbeelden van.

Het nieuwe, voorlopig titelloze programma komt tot stand in samenwerking met het Vlaamse Kinderrechtencommissariaat. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content