Na een jaar zonder prijzen heerst Game of Thrones weer over de Emmy Awards

© .

De nominaties voor de 70ste editie van de Oscars van de televisie zijn bekend, en uiteraard kunnen de dames en heren in Westeros heel wat beeldjes winnen.

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks Game of Thrones de donderdagochtend (plaatselijke tijd) gepubliceerde nominatielijst voor de Emmy Awards, de Amerikaanse televisieprijzen die dit jaar voor de 70e keer uitgereikt zullen worden. Vorig jaar sleepte de serie geen enkele nominatie in de wacht, omdat de reeks te laat in het jaar werd uitgezonden om in aanmerking te komen voor een prijs.

Nu slaat Game of Thrones, dat al 38 Emmy’s in de wacht sleepte, dus terug, al troont de reeks niet boven de rest uit. Slechts één nominatie minder was er voor ‘Saturday Night Live’, de satirische sketchreeks die al sinds 1975 meegaat, en voor Westworld, de HBO-serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton over een hightech-themapark van de western bevolkt door androïden, die aan haar derde seizoen bezig is. Twintig nominaties waren er voor The Handmaid’s Tale, de dystopische reeks gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood.

In totaal veroverde Netflix 112 nominaties, vier meer dan HBO. Nummer drie, NBC, volgt met 78 nominaties op ruime afstand. De winnaars van de ‘Oscars van de televisie’ worden op 17 september bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in Los Angeles.

De volledige lijst met genomineerde vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content