Mogelijk acties bij avondprogrammatie één en Canvas

© vrt

Bij de VRT is de normale programmatie van de radio- en tv-netten opnieuw hervat. De vakbonden blijven wel actie voeren aan de ingang van het gebouw en mogelijk komen de talkshows van één en Canvas in het gedrang.

Het VRT-personeel voerde dinsdagochtend actie tegen het nieuwe besparingsplan. Op alle tv- en radiozenders werd de normale programmatie geschrapt van 6 uur tot 10 uur. Bij de bonden is dinsdag enige teleurstelling te merken over de actiebereidheid bij het personeel. ACOD en ACV willen wel in piket aan de inkom blijven staan om het personeel te steunen dat de hele dag wil staken.

“Onder meer bij de technische ploegen van ‘Terzake’ en ‘Van Gils & Gasten’ is er nog stakingsbereidheid”, zegt Luk Vandenhoeck van ACOD. Mogelijk kunnen de programma’s niet worden uitgezonden of moet de vorm worden aangepast. “We zullen alleszins beletten dat er externe technici worden binnengelaten”, aldus Carlos Van Hoeymissen (ACV). Ook de regionale redacties van Radio 2 staken wellicht de hele dag door.

Woensdagmiddag hebben de vakbonden een overleg met de directie, al zit er intussen meer dan één haar in de boter. “De directie heeft personeelsleden afgedreigd om vandaag toch te komen werken”, zegt Vandenhoeck. “Er is onder meer met mogelijke sancties gezwaaid.” Het gesprek van woensdag is het begin van een onderhandeling die enkele weken zal duren. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content