Mijlpaal in animatieland: The Simpsons gaan live

© Fox

Als het je droom was om altijd al eens een vraag aan Homer Simpson te stellen, grijp je binnenkort best je kans. Tijdens een live-uitzending van ‘The Simpsons’ in mei beantwoordt hij vragen van fans en geeft hij zijn ongezouten mening over actuele thema’s.

Wie dacht dat we op vlak van live-shows alles al gezien hadden: u was fout. Op 15 mei gaat de populaire animatiereeks ‘The Simpsons’ volledig live op de televisie. ‘Voor zover ik weet, is dit de eerste keer dat dit gedaan wordt door een animatiereeks’, meldde producent Al Jean aan The Hollywood Reporter.

In de bewuste aflevering zal de spotlight voornamelijk op Homer Simpson gericht zijn. De gele pater familias uit Springfield zal verschillende actuele onderwerpen aansnijden en vragen van fans beantwoorden. Dat laatste gebeurt tijdens de drie laatste minuten van het programma, gebaseerd op tweets onder de hashtag #Homerlive die mensen kunnen posten van zondag 1 mei tot woensdag 4 mei.

Hoe gaat dat in zijn werk? Door middel van een spraakherkenningstechnologie zullen de animatiefiguren de stemmen van de acteurs herkennen en daarop inspelen. ‘Op die manier praat Homer over dingen die enkel op die dag gezegd zouden kunnen worden’, vertelt Jean. Een improvisatie-uitdaging voor Homers stemacteur Dan Castellaneta. ‘Maar Dan is een geweldige improvisator’, aldus Jean. (JL)

De speciale live-aflevering wordt uitgezonden op 15 mei op Fox.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content