Matteo Simoni verdwijnt jaar van scherm

Matteo Simoni in Callboys © -

Met ‘Callboys’, ‘Safety First’ en binnenkort ‘Wat Als?’ is de 29-jarige acteur niet weg te slaan van het scherm. Maar daar komt verandering in. ‘Ik moet weer honger bij het publiek creëren’.

In Het Belang van Limburg lezen we dat Matteo Simoni voor zichzelf een televisiepauze inlast. Na de opnames van ‘De Bende van Jan de Lichte’, waarin Simoni de rol van de beroemde struikrover op zich neemt, verdwijnt hij voor een jaar van het kleine scherm.

De Limburgse acteur liet weten aan Het Belang van Limburg dat hij zich heel bewust is van zijn alomtegenwoordigheid op televisie tegenwoordig. En ook in de media wordt hij vaak opgevoerd ter promotie van zijn televisiewerk. ‘Ik weet ook wel dat ik nu all over the place ben. Maar voor mij zijn de dingen duidelijk: ik maak reclame als een van mijn projecten op tv komt’, klinkt het. De opnames voor ‘De Bende van Jan de Lichte’ zullen een keerpunt vormen. ‘Vanaf dan kom ik een jaar niet meer met mijn kop op televisie en geef ik zolang ook geen interviews. Ik moet weer honger bij het publiek creëren.’

Wat Als?

Maar voor Simoni zich terugtrekt neemt hij ook nog deel aan het derde seizoen van ‘Wat Als?’, waar hij zelf al van in het begin fan van is. ‘Alles zit goed: het heeft de juiste kleur, het juiste timbre, de juiste waardigheid. Het zijn geen platte sketches. Wat was het heerlijk om als een kind in de verkleedkoffer te duiken, een pruik op te zetten en een personage te spelen zonder fel na te denken.’

Op het zilveren doek mogen we hem in de nabije toekomst ook verwachten. ‘Ik ben een carrièreplanner, ik heb een idee waar ik over vijf jaar wil staan. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat mijn toekomstige rollen interessant blijven’, klinkt het.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content