Makers The Simpsons experimenteren met live animatie

© Fox

Over een week kunnen fans van The Simpsons interageren met gezinshoofd Homer Simpson, die live op tv hun vragen zal beantwoorden. Showrunner Al Jean vertelt Entertainment Weekly hoe dat mogelijk gemaakt zal worden.

Gedurende de laatste drie minuten van de aflevering die (in Amerika) op 15 mei zal worden uitgezonden kunnen kijkers hun vragen stellen aan Homer Simpson, die deze live on air zal beantwoorden. De makers van The Simpsons spelen al met het “live”-idee sinds 2007. Ze wilden het oorspronkelijk in leven roepen toen The Simpsons Movie uitkwam, maar de motion capture technologie stond toen nog niet genoeg op punt.

Motion capture bestond vroeger uit elektrodes die met draden aan de (stem)acteur vasthingen, maar dat is vandaag gelukkig anders. De acteur spreekt in de microfoon terwijl een camera zijn bewegingen registreert en naar het getekende personage op het scherm doorstuurt”, aldus Al Jean. “Je kan die technologie echter enkel maar toepassen op één, maximum twee personages, aangezien de achtergrond niet verandert en ze niet kunnen interageren met andere personages in de ruimte, bijvoorbeeld.”

Volgens Jean zou het live fragment er niet anders mogen uitzien dan de rest van de aflevering, al kunnen aandachtige kijkers wel opmerken dat er iets minder beweging in zit. Vandaar dat het netwerk dit fragment tot drie minuten beperkt.

Amerikaanse fans kunnen vragen stellen via de telefoon en sociale media, terwijl stemacteur Dan Castellaneta “in een geheime bunker” zijn best zal doen om deze te beantwoorden. Volgens Al Jean zullen de makers elementen in het fragment verwerken om te bewijzen dat het daadwerkelijk live is. “We zullen de personages eerst even kort laten praten over iets dat op dat moment gaande is, zodat kijkers weten dat het geen opgezet spel is”, aldus Jean.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content