Liesbet Vrieleman wordt nieuwe algemeen hoofdredacteur bij VRT

© Belga

Liesbet Vrieleman keert na een omzwerving van iets minder dan vijf jaar terug naar de openbare omroep. Vrieleman volgt Luc Rademakers op als algemeen hoofdredacteur van VRT, een functie die ze eerder al van 2009 tot 2011 uitoefende.

Liesbeth Vrieleman begint op 1 juni aan haar tweede avontuur aan de Reyerslaan. Dat heeft de VRT donderdag bekendgemaakt.

Liesbet Vrieleman beleefde sinds 2011 een intermezzo bij SBS België, waar ze programmadirecteur voor VIER en VIJF was en ook in het directiecomité van SBS zetelde. Maar in februari van dit jaar trok ze de deur in Vilvoorde achter zich dicht.

“We beleven fascinerende en belangrijke tijden in onze samenleving en in de media, denk maar aan de digitale revolutie. Die toekomst mee kunnen vormgeven samen met de grootste nieuwsdienst van het land, waar ik een aparte band mee heb, daar kan ik geen nee op zeggen. Mijn vier jaar ervaring buitenshuis wil ik inzetten om samen met een team van gedreven en bekwame mensen verder te bouwen aan een sterke nieuws- en sportdienst”, laat Vrieleman in een eerste reactie optekenen.

Liesbet Vrieleman, geboren in 1976, begon haar eerste carrière bij de openbare omroep in 1999. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content