Laverne Cox gecast in TV-remake van The Rocky Horror Picture Show

De Amerikaanse televisiemaatschappij Fox plant een remake van cultklassier The Rocky Horror Picture Show. Laverne Cox werd gecast als Dr. Frank-N-Furter.

Well, how ‘bout that? Laverne Cox zal de rol van Dr. Frank-N-Furter op zich nemen in de televisieremake van de cultklassieker The Rocky Horror Picture Show. Dat meldt Entertainment Weekly. De Amerikaanse televisiemaatschappij Fox plant voor het najaar van 2016 een herwerking van de intussen 40-jarige musical.

De bevreemdende horrorkomediemusical volgt het verhaal van Janet Weiss en Brad Majors, in de films gespeeld door Susan Sarandon en Barry Bostwick. Het lieflijk koppeltje klopt na autopech aan bij het verlaten huis van Dr. Frank-N-Furter, een buitenaardse en seksueel ambigue wetenschapper die op het landgoed de jaarlijkse Transylvaniaconventie organiseert om uit te pakken met de geboorte van Brad, de perfecte man die hij zelf geschapen heeft.

via GIPHY

Time warp

Tim Cury speelde het iconische personage zowel op Broadway als in de middernachtfilm van 1975. Vrouwelijke Broadwayproducer Gail Berman en Grammy-winnaar Lou Adler nemen het project op zich. De regie gebeurt door niemand minder dan Kenneth Ortega, de regisseur en choreograaf achter High School Musical die ook klassiekers als Dirty Dancing en Maddona’s Material Girl-videoclip van danspasjes voorzag. Aan de choreografie van de Time Warp zal hij in ieder geval geen grote kluif hebben: “It’s just a jump tot he left.”

Laverne Cox, die voor de twee uur durende special in de huid kruipt van Dr. Frank-N-Furter, ontving eerder al een Emmynominatie voor haar rol als de transgendergevangene Sophia in de Netflixreeks Orange Is The New Black en werd door Time Magazine geprezen als voorvechter van transgenderrechten. (AW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content