Lauren Versnick: nu nog ‘de dochter van Lynn Wesenbeek’, straks ‘gewoon Lauren’

© .

Tim Van Aelst surfte op de zoekterm Lynn Wesenbeek, botste op een foto van dochter Lauren Versnick en wist: háár wil ik in mijn nieuwe reeks, Studio Tarara.

Maar voorlopig is ze nog 24, dus vooruit dan maar: Lauren Versnick is de oudste dochter van gewezen VTM-nieuwsanker Lynn Wesenbeek en Open VLD-politicus Geert Versnick. Ze deed wat modellenwerk hier en daar, behaalde een diploma handelswetenschappen en werkte al voor productiehuizen Geronimo en Shelter. Binnenkort is ze ook voor de camera te spotten in Studio Tarara van Tim Van Aelst (bedenker van Wat als? en Benidorm Bastards). Deze keer werpt Van Aelst een – fictieve – blik achter de schermen van VTM in zijn beginjaren. ‘Studio Tarara’ is de naam van een – eveneens fictieve – sketchshow, waarvan de medewerkers met allerhande demonen worstelen. En nee, daar valt niet mee te lachen: met Studio Tarara waagt Van Aelst zich voor het eerst ook aan een dramareeks. Versnick vertolkt Babs, een kleedster met acteerambities.

Op mijn dertigste wil ik niet meer ‘de dochter van’ zijn. Dan wil ik gewoon Lauren zijn.

Lauren Versnick: Uiteraard heb ik beelden van mijn mama uit die periode gezien, zoals de opening van De nu-of-nooitshow, waar ze als presentatrice al zingend en dansend de trap afkomt. Ze was niet weg te slaan uit het decor van Studio Tarara: af en toe verschijnt ze op een tv-scherm of hangt er een foto van haar aan de muur. Maar Babs is een veel alternatiever personage dan mijn mama toen was. Mij zul je dus niet vaak met epauletten zien. (lacht)

Tim Van Aelst zei dat hij surfte op de zoekterm Lynn Wesenbeek, zo op een foto van jou botste en meteen wist: háár wil ik in mijn reeks.

Versnick: De beginjaren van VTM zijn onlosmakelijk verbonden met de carrière van mijn mama, dus ik ga niet ontkennen dat het meegespeeld heeft. Ik werd daar als kind trouwens veel op aangesproken. Maar als ik er niets van bakte, hadden ze nooit het risico genomen om mij te casten. Ik vind het ook niet vervelend om ‘de dochter van’ te worden genoemd. Dat is juist een mooi compliment. Ik ben ook niet de dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt, hé. Maar uiteraard wil ik mijn eigen pad volgen. Op mijn dertigste wil ik niet meer ‘de dochter van’ zijn. Dan wil ik gewoon Lauren zijn.

Ga je nog iets aanvangen met je diploma handelswetenschappen?

Versnick: Ik ben wel ondernemend. Wie weet, sticht ik ooit mijn eigen bedrijf, maar dat zal nog niet voor direct zijn. Nu wil ik graag focussen op de media, voor of achter de schermen. Ik doe ook productie voor Shelter. Ik geniet van die afwisseling. Productie ken ik al, acteren is een nieuwe wereld die voor me opengaat, en ik houd wel van uitdagingen.

Studio Tarara

Ergens dit voorjaar op VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content