Ketnet trekt met selfies ‘een smoel tegen pesten’

© Ketnet

Onder de slogan ‘Trek een smoel tegen Pesten’ roept de jongerenzender alle kinderen op om vanaf komende vrijdag met een expressieve selfie een ludiek maar krachtig signaal te geven tegen pesten.

De foto’s kunnen vanaf vrijdag 17 februari worden gemaakt en gedeeld via de “photobooth” op de Ketnet-site en de Ketnet-app. De Vlaamse Week tegen Pesten wordt gewoonlijk georganiseerd in de week voor de krokusvakantie, dit jaar van 17 tot 24 februari.

De wrappers geven het goede voorbeeld en gaan ook op stap in Vlaanderen met een mobiele photobooth. Ook heel wat BV’s trekken een smoel tegen pesten en roepen iedereen op om hun voorbeeld te volgen.

Verder besteedt Ketnet uiteraard ook redactionele aandacht aan het pest-probleem, met reportages en gesprekken in Karrewiet, Ketnet Swipe en de wrap. Er worden ook een aantal lespakketten rond pesten en conflictbeheer op school ter beschikking gesteld van het onderwijs. Karrewiet heeft op vrijdag 17 februari een reportage vanuit het Sint-Andreasinstituut in Brugge: de school die de ‘Pesten-dat-kan-niet-prijs’ heeft gewonnen.

Op zaterdag 18 februari nodigen wrappers Sien en Sarah in Ketnet Swipe een bende Ketnetters uit in de studio om samen met hen een aantal stellingen rond pesten te bespreken. Later in de week komt ook antipest-experte Kristl Habils naar de Ketnet-studio voor een gesprek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content