John Cleese krijgt carrièreprijs in Berlijn: ‘Talent weet meer dan bestuursmensen in een pak’

John Cleese voor de Brandenburgse Poort in Berlijn © REUTERS

De Engelse acteur en komiek John Cleese is door de European Broadcasting Union (EBU) in de bloemetjes gezet voor zijn “uitzonderlijke” bijdrage aan de entertainmentsector. Cleese, kreeg op het gala van de Gouden Roos in Berlijn een lifetime achievement award.

John Cleese is 76 ondertussen maar treedt nog steeds op. Zo stond hij dit jaar in april nog drie keer op het podium in België. Toch is de komiek, acteur, programmamaker van onder meer Fawlty Towers en filmmaker (A Fish called Wanda), vooral bekend van zijn werk met Monty Python.

In zijn dankwoord blikte Cleese natuurlijk terug op zijn carrière, maar hij had vooral goede raad voor programmamakers en televisiebazen. Die laatsten zouden vooral acteurs en scenarioschrijvers moeten vertrouwen. “Toen Monty Python de kans kreeg om aan de slag te gaan, wisten we niet goed wat we gingen doen maar we kregen wel vertrouwen. Talent weet beter wat er speelt dan de mensen in een pak, vergeet dat niet”.

Prijzen

Voor Belgische producties zat er dit jaar geen EBU-hoofdprijs in. De prijzen in de elf categorieën werden verdeeld over negen Britse, een Zweedse en een Ierse productie. Een dag eerder kreeg het VRT-programma “Mag ik u Kussen” wel de tweede prijs op de Eurovision Creative Forum in Berlijn, eveneens georganiseerd door de EBU.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content